Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J77o69s30e57f 87P14o44t45r

17. 10. 2013 22:37

K tomu, že v reálném socialismu, měl každý práci.

 To bylo zakotveno v socialistické ústavě, a každý práci měl, ale dokonce každý musel pracovat, jinak šel do vězení  -  shodou okolností to vyplývalo z chrakteru tehdejšího hospodářství, které se rozvíjelo extenzivně ( vemte si Rudé právo z té doby - každý třetí článek je o nutnosti přejít na intenzivní hospodaření).

Znamenalo to, že pro zvýšení výroby  nějakého produktu se nepoužily výkonnějí, moderní stroje, ale zvýšil se počet pracovníků, kteří pak jinde chyběli., Tím zůstala zachována nízká produktivita práce a vedlo to k neuvěřitelnému nedostatku pracovních sil.

Čekali jsme před věznicí, až pustí nějjakého napraveného příživníka  a slibovali jsme mu hory, dol\ aby šel pracovat k nám.

S tím je spojena také existence bezdomovců a žebráků. Tito lidé pochopitelně existovali, ale byli okamžitě  odsouzení do vězení, nebo na psychiatrii, aby nekompromitoovali pokrokový, sociálně spravedlivý reálný socialismus

0 0
možnosti
AK

Za situace, kdy na jedno volné místo připadá 17 nezaměstnaných, co byste poradil těm zbývajícím 16 ?

Kde mají hledat?

1 0
možnosti
RK

Tak to je fór. Potřebuju kosit zahradu, chystat dřevo na zimu....a myslíte, že když před Albertem lidem, co somrují peníze, toto nabídnu a že zaplatím, že půjdou ? Zbylým 16 radím - jeďte tam, kde ta " práce " je ....

0 0
možnosti

Stat nemuze dat lidem praci?

No chudak Karel IV se svoji hladovou zdi :-P

JInak souhlasim,ze prace pro stat je az jedna z poslednich moznosti odvraceni socialni katastrofy

0 1
možnosti
PM

A kde vzal Karel peníze na tu hladovou zeď?

0 0
možnosti
LH

pro autora

V pátek jsem se HLÁSIL na pracovním úřadě.1,5 hodiny cesta na kole tam 1,5 hodiny cesta na kole zpět, 2 hodiny čekání na úřadě to je 5 hodin ZBYTEČNĚ ZTRACENÉHO ČASU.Na kole musím jezdit abych ušetřil buď za autobus (50 Kč) a nebo za benzín v autě.

Na úřadě jsem byl už před osmou hodinou.Paní ráčila přijít za 5 minut osm, 8 a pět minut vylezla z kanceláře a šla do druhé odkud po 10ti minutách vyšla s hrníčkem kafe v ruce a PAK TEPRVE ZAČALA PŘIJÍMAT LIDI.

Tak za takovouhle pracovní morálku by mě v každé firmě VYHODILI.Jak je možné, že ve státních institucích toto tolerují???Byl jsem za 5 minut hotový ("našel jste si něco?neeee??, tak se podívejte na chodbě na nástěnku, jestli tam není něco pro vás a zase za měsíc (napsala datum) se zase ukažte").Tak takovouhle práci bych také zvládl!! Na pracák z naší vesnice jezdí hodně lidí, ale každý k jiné referentce (mají to rozdělené podle abecedy) a každý MUSÍ v jiný datum, takže ani nemůžeme jezdit jedním autem.

A za další.Za komunistů jsem se SVOBODNĚ mohl rozhodnout, jestli budu stát v frontě na nedostatkové zboží, (jak tam bylo víc jak 5 lidí jsem nikdy nestál).).Raději jsem se bez toho zboží obešel či nahradil to něčím jiným (nemusel jsem mít banány a pomeranče, jabloní mám na zahradě dost a jablka jsem ještě vozil na moštování, měli jsme okolo 200 lahví moštu).A banány jsem si vozil když jsme jezdili do Prahy do divadel. DNESKA SE NEMOHU SVOBODNĚ ROZHODNOUT JESTLI PŮJDU NA PRACÁK NEBO NE.Když se neohlásím, nedostanu podporu. Myslíte, že toto je zvýšení životní úrovně???Ještě větší buzerace než za komunistů a ŽÁDNÉ peníze.Tam kdybych těch 5 hodin stál frontu na něco, tak jsem to dostal.Včera mám 5 hodin promrhaných a žádný hmatatelný výsledek. Za komunistů za 5 hodin stání (to znamená už ode tří hodin ráno) bych měl KAŽDÉ zboží.Dneska za 5 hodin ani neseženu práci (je mi 60 let a nikde mě nechtějí, že jsem starý).

Tak mě řekněte JAK SI MÁM HLEDAT PRÁCI když mě NIKDE NECHTĚJÍ.

1 3
možnosti
RK

Tak pán se za komunistů svobodně rozhodoval ?! Jak jsem se měl rozhodnout já, když mi rodina utekla za kopečky a komunisti nás tady dusili  ? Jak se měly rozhodnout tisíce lidí, kteří se komunistům nelíbili. Pane, měl by jste se omluvit ......to je odporné !!! A co děláte na pracáku ? Nebude lepší PRACOVAT ???!!!

2 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz