Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

Pejskař není občan druhé kategorie. Pejskař je občan jako každý jiný. Pouze pes není občan a tak hold nemůže tam kam mohou lidé. To si měl občan pejskař rozmyslet předtím, než si pořídil psa do města.

Osobně nechápu, proč by se měl zřizovat výběh pro psy a omezovat tím ostatní obyvatele.

1 0
možnosti
Foto

Díky za názor.

Vyhláška i pravidla se mění, takže i kdyby si to ten majitel promýšlel, nemohl do své úvahy zahrnout případné změny pravidel a poplatků v budoucnosti. Nicméně říct, že majitel psa má prostě smůlu, mi připadá hodně arogantní.

Osobně nijak zvlášť nevolám pro výběhu, který by (podle vás) omezoval ostatní. Já vidím problém v tom, jakým způsobem jsou majitelé psů jendostranně omezováni, přestože platí každý rok ne úplně malé poplatky. Domnívám se, že většina psů ve městě nikoho nijak nemoezuje.

0 0
možnosti
EK

U nás upravili cestu okolo rybníka, nastavěli lavičky, hezká vycházka pro děti i pejsky poblíž města, ale nikde žádný odpadkový koš. Ne každý je tak uvědomělý, aby celou cestu nosil v kapse smrdutý sáček, ale postavit alespoň dva koše je pro radnici finanční problém. Hlavně, že se na nový rok pořádá zbytečný ohňostroj.

0 0
možnosti
Foto

To je pěkné... tak snad přidají i ty koše, to si o to vyloženě říká.

0 0
možnosti
MS

Vzhledem k dopravě zrovna ve Znojmě se ani nedivím, že musí být na vodítku. Dovedete si představit, kdyby vyběhl na silnici? Skončí na nárazníku cestou do Vídně. Kdy už konečně bude obchvat?

Jinak obě cesty na Hradiště jsou lesem, tam se mi nechce věřit, že není prostor pro výběh bez vodítka a že by se MP chtělo tahat do toho krpálu a kontrolovat pejskaře v lese?.

A jestli jste Znojmák a máte prošláplé město, kde by jste si představoval výběh?Protože já si s ohledem na samé hlavní tahy do Brna a do Rakouska nedovedu představit, kde přesně chcete pouštět psa. Staré město žádnou zelenou plochu nemá, leda by jste ho pustil v pivovaře na pívo, u vlakového nádraží není plocha, a okolí koupaliště za klášterem, nebo okolí Dobšic už jsou lokality za městem - tedy to, co vám povídal policajt. Leda by jste je pustil na hřbitově na Brněnské hrát si s kostičkama, ale to už by bylo moc morbidní.

Jediná možnost je oplotit oba parky u stadionu, ale byly by to dva výběhy, takže oproti Třebíči by to furt byla slabota.

Ono se to dobře píše v článku, ale hůř realizuje.

0 0
možnosti
Foto

Díky za obsáhlé zamyšlení. Já si myslím, že právě není nutné dělat nějaké extra velké výběhy velikosti stadionu. Spíš jde o nějaký umírněný přístup, toleranci v přirozeně vhodných lokalitách. Mimochodem, ta cesta na Hradiště, pokud myslíte přes Gránice, tak ani tam by se pes podle vyhlášky bez vodítka neměl pohybovat. I tak je otázka, co na to třeba obyvatelé spodní části města atp. Podle mě jde o to najít rovnováhu.

0 0
možnosti
PM

Aha a váš starosta se jmenuje Řápek?

0 0
možnosti
Foto

Ne, ale koukal jsem, že pan starosta Řápek působí v Bořanovicích. :-) Nebo mi uniká nějaký skrytý význam?

0 0
možnosti
Foto

Do lesů a luk v okolí Znojma se se psem jít nedá?

https://en.mapy.cz/s/2s6D4

0 0
možnosti
JN

Volné poletování pejsků v honitbě je zakázáno. O tom nevíte?

0 0
možnosti
PK

Ještě že žijeme v prdelovicích nad labem a jsme obklopeni lesy a vodítko skoro neznáme...no a přesto jsme v našich prdelo,,,,, vytvořili s mým pejsanem společnost seberhovno.sro a každou středu obejdeme naší ulici a přilehlou polní cestu a sbíráme po naších čtyřnohých kamarádech co ztratili na samostatné procházce...;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JN

To já žiju v díře na Moravě a již několik desetiletí ze svého soukromého pozemku vyháním pejskaře. Někteří to sbírají, ale jsou v menšině.

1 0
možnosti
AT

Škoda, že jste alespoň několik z těch "hodně možností" nenaznačil. Tak může vzniknout falešný dojem, že ve skutečnosti o žádné nevíte.

Neznám místní situaci ve Znojmě, můžu se jen domnívat, že třeba žádný takový vhodný prostor ve městě není, nebo ho z nějakých důvodů nelze za rozumný peníz vybudovat. Vyhláška je zřejmě výsledkem intenzivního tlaku nějaké skupiny, které psi vadí. Vám nezbývá nic jiného, než vyvinout protitlak a dospět k nějakému kompromisu. To je úplně normální. Zkuste si uvědomit, že odpor ke psům nevznikl jen tak. Většinou to bývá důsledek bezohledného chování některých majitelů psů. A vůbec nemusí jít o přímou agresi. Volně puštěný pes je riziko a jsou lidé, kteří z nich prostě mají strach, protože nevěří a často oprávněně, že majitel dokáže psa bez vodítka zvládnout. O soustavném znečiš ́tování ani nemluvím. Tak se zkuste vžít do pocitů druhé strany. A zeptejte se v duchu vašeho článku, jestli jsou nepejskaři občané druhé kategorie, kteří jsou povinní snášet obtěžování cizími psy a žít ve strachu, kdy některý z nich projeví větší zájem, než je jim milé. Nepíšu o pokousání jako extrému. Moc příjemné není ani naskakování na cizího člověka špinavýma tlapama, nebo otírání se uslintanou tlamou.

P.S.: psa mám a venku se vždy chovám tak, aby nikdo z okolojdoucích z něj nemusel mít žádné obavy

3 0
možnosti
Foto

Určitě, souhlasím s váma. Jde o to najít nějakou rovnováhu, kompromis. Teď je to ale bohužel a hlavně dlouhodobě pouze jednostranné omezení. Myslím, že městská policie si je toho stavu vědomá, jenže to řešení má v kompetenci město.

Jinak souhlasím, je nepříjemné, pokud na člověka dotírá cizí pejsan. Mám ale pocit, že to se děje specificky u některých psů a mnohem častěji se mi to stává, i když jsou tito pejsci na vodítku. To asi znají všichni, když vidí páníčka vlajícího za psem, který ho táhne za objektem svého zájmu. Mně se to stává i když jdu ven se svým psem a je pak těžké svého psa (podotýkám i na vodítku) udržet v postoji u nohy. Těžké je to i v případě, kdy naopak za vaším psem chodí náhodní obdivovatelé a ponoukají ho gesty ke skákání na kolena, aby se s ním mohli pomazlit. Pak je z toho ten pes docela zmatený, když ho někdo proti vaší vůli pobízí,viz jak píšete o tom naskakování, což se mi stává s naší kólií docela často. To si ale málokdo uvědomí.

Každopádně díky za názor, v podstatě s vámi souzním. Co se týče řešení, určitě je těch možností dost, stačí dát v určitých lokalitách větší prostor přirozenému řádu.

0 0
možnosti
JK

No tu situaci ve Znojmě Vám teda rozhodně nezávidím. Majitelem pejska jsem se stal před cca 3 měsíci a zatím jsem nepochopil, k jakému účelu se platí poplatek za psa ?

0 0
možnosti
JN

Berte to jako šikanu, která je posledním zoufalým pokusem přesvědčit některé jedince, že mít 20 psů v panelákovém bytě není to pravé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz