Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J25a88n 33R15á59ž

13. 1. 2019 17:42

Nedotknutelnost vlastnictví je u nás pod ústavní ochranou, ale velmi často na to stát nebere žádný ohled. Viz např. mnohdy necitlivé omezení vlastnických práv územním plánem. A nedotknutelnost vlastnictví a jeho nerušené užívání s vědomím své beztrestnosti, zcela abstrahují anarchistické skupiny, jako třeba squateři, či osazenstvo trapnosti jako je "Klinika"

Naše právní úprava, týkající se vlastnictví majetku, a to nejenom co se týká nemovitostí, dává vlastníkovi naprostou libovůli, jak se o svůj majetek stará. V některých případech se však jedná o sporné pravidlo. Například když jde o majetek, který tvoří součást národního dědictví nebo když špatná péče o nemovitost v pravém slova smyslu hyzdí veřejně přístupný životní prostor. Jistá zákonná úprava, která by vlastníkovi uložila vlastníkovi provádět preventivní opatření zamezující či snižující možnost vzniku škody na zdraví, na majetku a jiných hodnotách(!!), by byla vhodná.

Některé západní země mají obdobnou a mnohdy i velmi přísnou úpravu a nikomu tam nepřijde , že se jedná o nepatřičný a nadlimitní zásah státu do vlastnických práv.

4 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz