Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J55a38n 53R36á67ž

18. 11. 2019 14:55

Za to, že neexistuje pořádný obchvat Znojma mohou zejména obstrukce jak různých neziskovek, tak i některých starostů okolních obcí. Je to obdobné jako je tomu s napojením rychlostní silnice z Pohořelic na rakouskou dálnici v Mikulově, která měla být podle memoranda podepsaného českou a rakouskou vládou hotová před deseti lety.

Silnice ze Znojma jak na Jihlavu, tak i na Pohořelice je díky tvaru krajiny zvlněná a plná nebezpečných horizontů. S tím se nic jiného nedá dělat, než postavit novou silnici, která zvlnění eliminuje. A že se najde občas prasák, který abstrahuje dvojitou plnou čáru a přejede do protisměru, kde bouchne do auta o jehož existenci, díky zvlnění nevěděl, tak s tím taky nic nenaděláte. Jezdím do Znojma často a vždy, když tu trasu večer a zvláště pozdě v noci absolvuji bez nehody, si moc oddychnu, i když se mnohdy musím nalepit k příkopu, když se proti mně na horizontu vyřídí velkou rychlostí jedoucí splašený polský pendler, který se vrací z Rakouska domů.

PS. Každý politik si dělá PR všemi možnými způsoby, i když to někdy působí až morbidně. To taky musíte přijmout jako fakt, se kterým nic nenaděláte.

0 0
možnosti

Takže jste se smířil s tím, že jednoho dne Vás tam někdo sroluje. Možná po Vás zůstaně žena a děti nebo po jiných obětech. Zajímavý přístup k sobě samému i svým blízkým.

0 0
možnosti

Neznám pana starostu a nevím, co vše podnikl/nepodnikl ve věci úprav či stavby obchvatu silnice první třídy (tedy silnice ve správě státu). Možná bušil ne dveře ministrů dopravy. Jako mnoho starostů a primátorů před ním, s ním a jistě i po něm. Vy víte, že nebušil?

Jen jako příklad, abyste se vzpamatoval: Již třicet let buší primátoři Prahy (hlavního města a současně kraje) ne mnohá vrata, prosí, vyhrožují a spílají. Přesto je obchvat Prahy v nedohlednu.

0 0
možnosti

Zato plně podporují Letnou. To je paradox vi ́dte.

0 0
možnosti

Nevím moc o čem píšete, ale dopravě nerozumíte také.

Rychlostní kamery? Další šikana?

Retardéry? Ty vytvářejí další nebezpečné situace, kdy se je lidé snaží objet. Navíc ničí tlumiče, jsou fšude. Není vyjímkou, když na jednom kilometru máte 10 retardérů.

Značky? České silnice jsou přeznačkované

.

Také nejsem dopravní expert. Ani omylem. Ale do práce bych jim dokázal kecat lépe než Vy.

A co se samotného tématu týče, proč se divit, že si politik dělá promo na tragédiích? Dělají to všichni. Více či méně vkusně.

1 0
možnosti

No taky žasnu, jak jsme bez všech těchto vymožeností vůbec dokázali přežít svoje mládí na silnicích v sedmdesátých letech minulého století :-/ ...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS