Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázka, proč to chtějí Piráti udělat, aby lacině získali hromady peněz, není složitá. Oni totiž podle svého dlouhodobého sociálního programu velmi fandí nepřizpůsobivým - a tak aby logicky měli z čeho financovat pro nemakačenka bezpracné dávky a sociální byty. ;-);-O

0 0
možnosti
JR

J56a36n 33R16á20ž

28. 11. 2020 18:49

Náš daňový systém je nesmyslný a každý zásah jeho nesmyslnost násobí. A zvláště pak, když takový zásah udělá někdo, kdo o dopadech takového návrhu nemá ani vzdálenou představu, protože o tom, jak funguje praxe v podnikání ani o zákonitostech finančního řízení čehokoliv nemá žádné povědomí. A v tom je riziko toho, že Piráti převezmou vládní kormidlo a budou se řídit návrhy, které jim v internetových referendech budou posílat jejich členové. Oni se totiž výsledky takových referend budou muset řídit, nebo svá interpersonální pravidla změní, což jim ale jejich členové neodpustí.

Já mám velké obavy, jak by Piráti řídili stát, zvláště pak, když pozoruji naprosto nepromyšlené nástřely jejich představitelů, např. pana Ferenčíka nebo paní Richterové, kteří by v budoucí vládě měli velmi silnou váhu.

1 0
možnosti
Foto

Nebojte se, Vás se to nikdy týkat nebude.

Jinak - některé banky si účtují poplatek za "nadměrný vklad", to asi také neznáte.

Na druhé straně by to mohlo mít příznivý efekt v tom, že velké firmy budou raději vkládat větší část zisku do inovací, což se vesměs moc neděje. Na tomto záměru PS je jen smutné to, že musí nějakým administrativním zákrokem suplovat to, co by mělo srovnat zdravé tržní prostředí. A to tu moc nefunguje, viz např. bytová výstavba.

Pak je tu ještě zisk z finančních machinací, které přitom nemají žádný hmotný efekt, ale obohacují občana, který získal (pokoutně) důležité informace. Přičemž podíl jeho práce na takovém zisku je nulový.

V některých zemích progresivní daň existuje, byla ve Švédsku, je-li ještě, nevím.

Myslíte, že by Agrofert (např.) neměl být trochu více zdaněn? A místo toho ždímá dotace ...

0 0
možnosti
HV

H51o85n25z68a 15V68r52á34n15a

27. 11. 2020 12:16

To, že v některých zemích existuje progresivní daň ale neznamená, že je to správná věc a že ji musíme zavádět také!

3 0
možnosti
SB

Mně se ta daň pro nejbohatší rozhodně týkat nebude, a proto když ji silně zkritizuji, bude to o to upřímnější. Vždy vyzní lépe kritika něčeho, co na příslušného člověka nedopadá, protože je jasné, že z něho nehovoří osobní zájmy.

Celá lidská společnost ve svobodném podnikání stojí na tom, že lidé, kteří touží po velkém majetku, přicházejí s iniciativami a s impulzy, které pak vytvoří pracovní místa i pro řadové občany, kterým potraviny, střecha nad hlavou a něco přiměřeného navíc, ale opravdu přiměřeného.

Aby se zaměstnanec mohl mít dobře, musí podnikatel vytvořit pracovní místo. A ten ho vytváří nikoli z altruismu pro toho zaměstnance, ale z egoismu kvůli sobě. Ale díky jeho egoismu má potom ten zaměstnanec svůj základ a svou rozumnou přiměřenost navíc.

Jestliže budeme šlapat na paty bohatým, tak oni nebudou mít důvod podnikat. Proč by podnikali, když nakonec o výsledek přijdou formou pirátských daní? A když tedy přestanou podnikat, tak zaniknou pracovní místa i pro průměrné občany.

Mně osobně jsou spíše k smíchu a k politování lidé, kteří si myslí, že štěstí najdou v luxusních vilách, v luxusních autech, v soukromých jachtách a v drahých dovolených, nicméně díky takovým lidem já mám svůj základ a svou rozumnou přiměřenost navíc.

Jestliže to zabalí oni, přijdu o to.

4 0
možnosti
SB

Omluva za gramatickou chybu hned v prvním slovu mého příspěvku.

Původně jsem napsal, že "Mně osobně to může být jedno, mě se ta daň pro nejbohatší týkat nebude."

Původně to tedy gramaticky bylo správně, ale potom jsem to zkrátil, několik slov jsem vymazal, ale zapomněl jsem změnit pravopis prvního slova.

0 0
možnosti
Foto

Vůbec nechápu, proč se Parlament nedokáže dohodnout o kompromisu založeném na dosažených hlasech pro jednotlivé varianty. Babiš ustoupí o procento, Hamáček o dvě, Ferienčik o také o dvě atd. A všichni by byli spokojeni.

0 0
možnosti
SB

Ustoupíte jednou a budete muset ustupovat pořád.

Ten komu se ustupuje, má tendenci klást si stále další a další požadavky.

Mnichov budiž mementem.

2 0
možnosti
Foto

Píšete

Nechám stranou to nálepkování a populistické nahánění bodů za boj se zlými kapitalisty.

Zdroj: https://pavelkovarik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761566

Kdybyste nechal stranou "populistické nahánění bodů" tak neřešíte to co kdy dělala Ferejenčík, ale řešíte podstatu.

Ačkoliv nejsem příznivcem Pirátů ani dalších co se tváří, že mají program ro všechny a ten zákon považuji za špatný tak Vaše argumentace nic jiného než populismus není.

Mimochodem, to že Ferejenčík se věnoval politice hned po studiu a začal od regionalní politiky je naprosto v pořádku. Odbornost politika není ani podnikání, ani kopání krompáčem, ani léčení lidí, či třeba předpovídání počasí. Politik je prostě profese jako kterákoliv jiná a myslet si, že to, že někdo umí vybudovat firmu je nějaký předpoklad pro výkon politické funkce je absurdní. Už jen proto, že podnikatel prostě potřebuje jiné vlastnosti než politik. Podnikatel rozhoduje dle svého a buduje zisk, politik má rozhodovat dle vůle voličů nemá generovat zisk, ale spravedlivé prostředí. Odborností politika je umět prosadit zákony, které navrhuje a to se mu povedlo

1 3
možnosti
SV

Piráti=zhulený bolševici.

2 2
možnosti
Foto

Bolševici řezali, ale nehulili, neb pro samé řezání neměli čas. A na cigáro ti tuberáci neměli

0 0
možnosti
Foto

Pan Pirát nějak nabourává zásadu, která říká, že zisky z prodejů se daní pouze tehdy, pokud jste prodávané v tomtéž roce nabyl?

0 0
možnosti
PB

P74e22t23r 83B21u30r16i33a18n

27. 11. 2020 8:03

Souhlasím, karma.

3 0
možnosti
Foto

Piráti dostáli názvu strany! Jsou to loupežníci a neokomunisti.

7 0
možnosti
Foto

Je fakt pozoruhodné, že v demokracii se takto nějaká strana vůbec může jmenovat a že jí vůbec někdo volit, protože propaguje přímo ve svém jménu násilí. Něco jako Kanibalové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz