Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J73i94ř16í 71P55l29í16v13a

17. 4. 2021 10:11

Člověk nemůže mít názor na všechno. Na něco ho prostě nemá. Pomoc při vytváření vlastního názoru - to je pokrytectví. Někdo tak chce vnucovat dětem, na co mají mít názor a podsouvat jim, jaký názor. Obávám se, že většině rodičů je to jedno; hlavně, že jim škola hlídá děti.

1 0
možnosti
EK

Škola nemá co vychovávat, škola má děti naučit základům věd a logickému myšlení. Potom si děti svůj vlastní názor utvoří sami. Všechny tyhle výchovy k občanství a podobné nesmysly by se ve škole měly zakázat. Je to jen vymývání mozků.

1 0
možnosti
Foto

Především by neměla existovat povinná školní docházka.

0 0
možnosti
RE

Neumí! Ale naše "stařičká" p. učitelka Eva Řeháčková to uměla. Čest její památce!

0 0
možnosti
Foto

Dospělí jsou především povinni svým dětem připravit důstojné podmínky k životu v takovém světě, kde je možné uplatnit bez obav kritické myšlení. Svět, do něhož pak vstupují jako dospělí , by měl být co nejlepším dílem těch, kdo měli do té doby možnost jej kultivovat - tedy dílem rodičů, kteří měli možnost pozitivně svět měnit jako voliči i jako lidé v tzv. občanské společnosti. Rodiče tedy musejí sami dospět natolik, aby byli schopni a ochotni odmítnout být jen pasivními prvky vegetujícími v představách, že vše je dáno jinými lidmi a že oni sami jsou jen těmi bezmocnými tzv. koncáky.

0 0
možnosti
JK

Za mých časů na škole vlastní názor nemohl moc být. Ten si člověk veřejně mohl utvářet později.

1 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz