Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem sice major Terazki, ale co si pod takovym Ghettem predstavuje autore?

1 0
možnosti

Je to samoobsluha na peníze pro vybranou skupinu obyvatel.

:-)

2 0
možnosti

Máte pocit, zřízením gheta v centru města je město stigmatizováno a vám se to nelíbí. Co se tam děje, že radní musí na danou situaci reagovat ? Nějak mi to z vašeho blogu uniklo. A jak byste situaci řešil vy osobně ? A ještě se zeptám, vy v tom centru bydlíte ?

3 0
možnosti

Řešení je jen jedno. Změnit vyloženě špatné zákony týkající se sociální politiky. Úplně zrušit veškeré příspěvky na bydlení. Omezit sociální dávky na nezbytně nutné minimum. A ti co i přes to odmítají pracovat.... Je to jen jejich problém, z čeho budou žít, proč by si je měl stát pěstovat a zbůhdarma živit.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím částečně. Rozhodně je to systémový problém, takže by se měl řešit na zákonodárné úrovni.

Případ Znojma je ale bohužel ukázka laciného populismu.

0 2
možnosti

Další důvod, proč by lidé neměli dávat svoje hlasy STAN !!!

R^R^R^

1 1
možnosti

Nějak jsem nepochopil, proč by se vyhlášením bezdoplatkové zóny mělo stát centrum města ghetem. Není to snad tak, že se po tomto opatření nepřizpůsobiví začnou přesouvat do okrajové (a doplatkové) lokality?

5 0
možnosti
Foto

Určitě, logicky to tak zní. Nicméně právě o to jde, aby město mohlo vyhlásit bezdoplatkovou zónu, musí ustavit ghetto. To je případ Znojma, přičemž v reálu bych se tu lokalitu za ghetto bál označit. Ono tam už pak nejde jen o ty doplatky na bydlení, ale je to nálepka, která se veze s tím městem, přinejmenším s danou lokalitou. Rozhodně to nepřispívá ani ke klidu a pocitu bezpečí ve městě, už jen pro tu nálepku.

Druhá část Vašeho komentáře, ano, zabrání se dalšímu stěhování v souvislosti s doplatky. Ale to neznamená, že se tím vymýtí kriminalita a další problémy z centra města. V případě Znojma má být bezdoplatkovou zónou jen určitá část starého města, nikoli celé centrum. Obbávám se proto, že tohle nebude fungovat. Je to snaha radnice vyvolat dojem, že má jednoduché řešení na složitý problém. Je to hra radnice, která se tím snaží překrýt své resty v jiných oblastech.

A pak je ta další věc, že sociální politika státu je nastavena tak, že jejím cílem je pomáhat lidem v nouzi. Tzn. boj s tzv. nepřizpůsobivými je v rozporu s těmito cíli, fakticky tomu zákonu odporuje. Samozřejmě tady pak můžeme polemizovat, jestli je to dobře atd.

A když si přečtete úryvky z těch citovaných novin, zdá se Vám to jako dobrý způsob, jak referovat o dění ve městě? To je právě to důležité, ono se ukazuje, že fakt nejde o řešení problémů, ale předvolební tanečky.

0 1
možnosti
Foto

Problém lze vyřešit pouze tehdy, je li správně a pravdivě popsán.

Tyhle kecy, rádoby odborníků, jej nevyřeší.

4 0
možnosti
Foto

Problém je jako vždy stát a řešením je volný trh.

0 1
možnosti

Jo - tak to má být volební agitka STAN ?

Tak už jsem to pochopil.

Vy se chcete jen zviditelnit a ne vyřešit tento problém !

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak to doufám nevyznívá :-). Nejsem členem STAN. Spíš to berte jako postřeh k tomu, že se něco "nahoře" říká, ale "dole" se něco jiného dělá.

0 1
možnosti

Konečně se (někteří) dočkali komunismu. Dostanou,co potřebují a vydávají, společnosti, jen co chtějí.8-o

7 0
možnosti
Foto

Jako glosa je to vtipné :-). Nicméně to přece není o tom, že se má dávat všem to, co chtějí. Co se týče sociální pomoci, ta má svá pravidla a ty jsou dané zákonem. Pokud je tedy v tomto něco špatně, pak je podle mě potřeba hledat řešení u zákonodárců.

0 2
možnosti

mluvite o nasledku a zapominate na pricinu. a jako reseni jen hromada frazi bez jedine konkretni myslenky. mluvite o odsunu problemu z centra na periferii, ale stavajici stav je odsunuti problemu z Brna do Znojma. tomu lze zabranit asi jenom tak, ze nove prichozi nebudou mit narok. stavajicich obyvatel se bezdoplatkovy rezim netyka

7 0
možnosti
Foto

Ono právě zavádění bezdoplatkových zón ty příčiny neřeší. Jen se snaží vytlačit problémy jinam, tzn. řeší symptomy, ne příčiny. Zkušenosti ukazují, že se to nedaří. Vystěhovat lidi, které radnice označuje za potenciální zdroj sociálně nežádoucích jevů, neznamená, že problémy z města zmizí.

0 3
možnosti

Řešení je jednoduché. Povinně zapojit do socializace právě obchodníky s chudobou. Jestli majitel třeba z Prahy koupí nemovitost třeba v Sokolově, tak je evidentní jeho podnikatelský záměr. Takže ruku v ruce s jeho záměrem by měl, pod hrozbou pokut a vyvlastnění, mít povinnost podílet se na socializaci nájemníků, které tam natahá.

0 0
možnosti

Jak to chcete dokazovat? Zavést zákon, který Pražanům zakáže nákup nemovitosti v Sokolově? To by dost narazilo na ústavu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz