Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já když vidím ty zrůdnosti, do kterých tlačí Merkelová Evropu, mám pocit zmaru a děsí mě bezmoc lidí s tím (mimo voleb) něco udělat.

V kontextu toho bych řekl, že se u většiny slovenských politiků projevil prostý pragmatismus. Vzhledem k tomu, že by pravděpodobně následovaly nové volby, vládla by dočasně jakási úřednická vláda jmenovaná ze sympatizantů prezidenta Kisky. Ten má vcelku blíže k politice Merkelové než Fica, což nevím nakolik je přijatelné pro zbatek politické scény - zejména v otázce migrantů. A dalším důvodem je stav politiky na Slovensku. Dost možná si většina politiků uvědomila, že i další volby by dost pravděpodobně skončily patem a jediným, kdo na nich mohl profitovat, byla strana Kotleba. Ta už z principu nemá žádný koaliční potenciál, ale velice pravděpodobně by operovala s faktem, jak jsou "tradiční" strany neschopné spolu komunikovat.

1 0
možnosti
Foto

Možná ano, ale rýsující se koalice není jedinou možností. A ten "povolební pat" je dost možná výsledkem toho, že se politické strany chovají nekonzistentně a přestávají být důvěryhodné (tedy velká část z nich). Určitě bych jako hlavní příčinu neviděl uprchlíky.

0 0
možnosti

Sulík dobře utřel německé politiky v TV ARD :-). Jeho postoje jsou mi sympatické.

3 0
možnosti

Přečťete si,pane autore,něco víc o Sulíkovi a pak jej charakterizujte.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS