Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Pořád jsem čekal na alternativu (hloupě si myslím, že každý má opravdu mít alespoň ty triviální znalosti. Ve škole by měli (mimo jiné) také naučit, že pokud vyzývám k diskuzi, měl bych mít návrhy - alespoň v kostce.

0 0
možnosti
VH

"Certifikáty a tituly ztrácejí hodnotu." Fakt. I při prvním, druhém zaměstnání? A nějak se začít musí, ne?

0 0
možnosti
Foto

certifikaty na hodnote neztraceji, nicmene znalosti se musi obnovovat coz vedi firmy, ktere vydavaji profesni certifikace a nuti cloveka slozit prislusne zkousky, mnohdy na vysokem stupni odbornosti a v cizim jazyce.

je potreba je nesrovnavat s tzv. certifikaty za ucast. ty jsou doopravdy k nicemu.

1 0
možnosti
VH

"Proč hustit dětem do hlavy chemické rovnice, matematické vzorce a historická data, když to vše najdou během několika sekund na internetu?"

Protože najdu, jen když vím, co hledat. A umím použít, jen když problému rozumím.

2 0
možnosti

M97a55r29t30i92n 97Š31í68p

30. 8. 2017 11:10

super článek, vzdělávání by mělo být založené na dobrovolnosti, jako všechny slušné vztahy mezi lidmi ... pokud to vidíte stejně, sledujte Svobodu Učení a třeba přispějte svým pohledem nebo příběhem https://www.facebook.com/svobodauceni

3 1
možnosti
Foto

Dobre, beru Vase desatero jako konstruktivni kritiku, ale tak trochu jste zapomnel ukazat alternativu. Pred par lety jsem cetl zajimavou povidku o skolstvi budoucnosti, kde se deti ucili hlavne vyhledavat veci na googlu, atd... A kde existovaly "zvlastni skoly" pro nadane deti, kde probihala normalni vyuka.

rozhodne s Vami nesouhlasim, ze se skola nemeni, zmeny jsou ve vykladu a zpusobu uceni probirane latky.

Zakladni vzdelani je nutne a treba nam prijde nesmyslne, je presne diversifikovane, aby se zaroven overilo na co moje dite ma mozek a na co uz ne. A myslim si, ze vseobecny prehled je povinny pro vsechny a skola prece jenom trochu deti nuti se ucit :)

1 1
možnosti
JV

Omlouvám se chtěl jsem dát plus a omylem kliknul na mínus. S vaším názorem souhlasím.

0 0
možnosti
MN

Fatální blábol je tvrzení o tom, že je zbytečné se učit matematické vzorce, rovnice, chemii, dějepis, atd, atd,... když vše je dohledatelné na internetu!

Jednak, pokud se nedozvím (ve škole), že něco takového je, k čemu to je, apod - nebudu to ani hledat, protože o tom vědět nebudu a nebudu to umět aplikovat

Za druhé - Kdo to tam bude v budoucnu dávat a upravovat podle rozvoje znalostí (fyzika, chemie, ale i ten dějepis - v návaznosti na archeologické objevy, objevy v kronikách, knihovnách,...), když nikdo z předchozího studia nezíská základy?!

A za třetí - kdo bude schopen posoudit věrohdnos informací(poznatk) na internetu, když dnes tam umisťuje příspěvky kde-kdo včetně pseudoamatérů a mystifikátorů?

RvRvRv mínus karma

15 1
možnosti
JV

Přesně tak, to tvrdím také, když nevíš, že to existuje jak si to chceš najít, když nemáš aspoň minimální přehled jak poznáš, že to co čteš na googlu je pravda? Na druhou stranu stále jsou na školách učitelé, kteří "zaspali" a ty by chtělo vymýtit ne školy.

0 0
možnosti

Správně!

Podělali jsme to, tak to raději zrušme.

0 0
možnosti

M91a75r89t50i98n 65Š54í31p

30. 8. 2017 11:14

Nejmenší a možná jediné, co skutečně může pomoci, je zavést do systému dobrovolnost ze strany dětí. https://www.svobodauceni.cz/clanek/nejzakladnejsi-svobodou-je-svoboda-skoncit-2/

1 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz