Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Škola učí a rodina vychovává. Pak postoj otce považuji za čáru diskuse - Je vůbec nutné se doma učit ? Doba je o tom, že člověk se učí celoživotně, (jistě nechce se) a bolí jej to. Příkladů je hora, od atestací lékařů po obeznamování se s novinkami, mj. i prostý zedník - neustále nějaké nové technologie. Každý člověk - Zejména pak ten mladý, je limitován pouze sám sebou ! Dosaž vzdělání, nějaké dovednosti a uč se - zdokonaluj. Jinak budeš předběhnut a zaostaneš. Postoj otce, mi rozumný pak nepřipadá ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste pěknou věc: "(každý) je limitován pouze sám sebou" a že učení je celoživostní náplní.

Pak je otázka, jestli třeba místo těch domácích úkolů nejde dělat něco smysluplnějšího, užitečnějšího... vždyť ve všech těch diskusí zaznělo mnohokrát, že třeba pak ani ti učitelé úkoly nečtou, případně že se tím učitelé snaží dohánět to, co ve škole nestihli probrat. Jaký to pak má smysl?

0 0
možnosti
ŠM

někdo ten rozum mít musí a domácí úkoly vedou děti k samostatné práci a opakování si učiva....

2 1
možnosti
MU

Mít jiný názor na prezentovanou povinnost je "nerozumné"? Zajímavé. Určitě bude stejně nerozumné chtít po policii provádějící u mne doma domovní prohlídku soudní povolení nebo při žádosti o předložení dokladu totožnosti informaci, na základě čeho to po mě vyžadují. Mimochodem, to, co jste zde napsala, je tvrzení, bez jakéhokoliv dokladu. Domácí úkoly tento následek sice mít mohou, ale také nemusejí. Nebo ho také mohou mít jen u někoho. Každý je odlišný (děti nevyjímaje), proč učíme všechny všechno stejným způsobem?

0 0
možnosti
PV

Si myslim, ze je jen dobre, ze Facebook ten profil zakazal, protoze vypisovani nejakych tatinkovských nazoru na Facebooku jen "obírá děti i jejich rodiny o společný čas".

3 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že jste svou glosou pobavil :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz