Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi to nejde dohromady s Vašimi předchozími články. Leda byste se stále hledal....

0 0
možnosti
JZ

Jo, to znám taky z nějakých školení, něco na tom je, v malých komunitách to v některých případech docela funguje.

Sejde se vás 20 na semináři a lektor řekne “Nebudeme hlasovat, zda můžete během semináře používat mobily nebo ne. To by skončilo tak, že 12 lidí bude spokojených a 8 naštvaných. Věnujeme tomu čtvrt hodiny, rozeberme si to, vyargumentujme a dojděme ke shodě, která bude pro všechny srozumitelná a přijatelná. Odbouráme těch 8 nespokojených.” Ok, funguje to. Časově náročnější, kdyby se to tak dělalo se vším, tak by se jen dohodami domlouvala pravidla a nic jiného by se nestihlo.

Ale aby obyvatelé pětitisícové městečka došli ke spokojené dohodě všech obyvatel na tom, jak velkou část rozpočtu vrhnou na chodníky, kolik na kotelnu, kolik na školu, kolik na spolky, kolik na méstské slavnosti, aby se dohodli na tom, kdo bude hlavní hvězdou těch oslav ...

Aby se obyvatelé ČR ne na principu politické soutěže a voleb, ale konsenzem dohodli na zahraniční politice, na rozpočtu, na elektrárnách ...

A totéž celá Evropa ...

To fakt myslíte vážně?

1 0
možnosti
VH

Právě jste popsal, že volby jsou nesmysl. Rozuměj: podle Vaší teorie. Protože samozřejmě vždy někdo ve volbách zvítězí (byť většinou až následný slepenec stran). Pokud tedy chceme být útlocitní, a nikoho neomezovat, nemůžeme přece volit.

Výborně - doktátor má cestu zcela volnou (k úplnému utlačení většiny, velké většiny).

1 0
možnosti
Foto

A Vy jste nemohl volit, protože jste nechtěl, nebo jste chtěl, ale nemohl? Nebo mohl, ale nechtěl?

Náš malý milý oslík a dvě kupky sena. Rv

2 0
možnosti
Foto

Další rozumbrada. Být vámi nepřecházím silnici, mohl byste ublížit kolemjedoucím náklaďákům.

5 0
možnosti
Foto

J22a81k41u41b 43R25o19t31h

27. 5. 2019 10:01

Nikoliv nemohl. Vy jste prachsprostě nechtěl a nyní ani ne tak nám, jako spíš sobě vysvětlujete, proč jste zůstal doma. :-/

7 0
možnosti
JJ

Ne nadarmo se říká, že kdyby volby mohly něco změnit, už by je zrušili.

Ale jinak. bohužel není jiný způsob jak vyjádřit svůj názor, než účastnit se voleb. Ti, kdo se neúčastní mohou mít různé důvody a bohužel volební komise nemají věšteckou kouli, aby jejich důvody zjistili a do volebních výsledků nějak zapsali. I když by to bylo zajímavé. Není ani formulář pro nezúčastněné, který by vyplnili. Museli by se do volební místnosti dostavit a dát najevo svůj názor. Pro určitou skupinu vopruz. Ovšem oni by se tím identifikovali a bylo by jasné, komu záleží na tom co se děje a komu ne.

Jsou práva, která vyrábějí povinnost - např. mnohokrát zmiňované právo na stvoření potomka. Toto právo vygeneruje spoustu povinností.

Je otázkou, jestli oni nevoliči bojkotují toto právo, protože potom by se měli aspoň minimálně zajímat o politickou situaci. Jenže ono jim stačí, sem tam si postěžovat co se zase udělalo špatně a kdo co zase pokazil. A oni je nevolili, oni vlastně k volbám nechodí. To ti ostatní špatně vybrali. A to že to co se pokazil a je špatně může být díky tomu, že oni nevolí to nikdy nepochopí.

2 0
možnosti
Foto

Jak píše níže pan Verner.

Tím, že jste nevolil, jste dal rovnoměrný podíl svého hlasu všem kandidujícím politickým stranám.

0 0
možnosti
Foto

Lidské společenství je založené na tom, že existuje něco jako veřejná správa. Jsou jen 2 varianty jak může vypadat.

Buď se volí nebo se uchopí moci diktátor.

Váš přístup je mírně řečeno nemoudrý svou nevolbou zvyšujete šanci na to, že se moci chopí nějaký diktátor (nemusí to být nutně jedna osoba, ale třeba jedna partaj jako třeba komunisti), ktrý klidně může být i zvolen-právě díky tomu, že ti co nechtějí diktovat nešli k volbám

6 0
možnosti
JS

Takže vlastně žádné volby, kde se vybírá z víc kandidátů, nemají smysl. To už jednou vyřešila jednotná kandidátka národní fronty.

6 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz