Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu, Zdechovský se mi také zdá jako to nejlepší čím strana disponuje.

0 0
možnosti

Ano, pan Zdechovský je asi nejvhodnější, v prvé řadě by mělo dojít ale ke spojení pravostředových subjektů - vždyť v SRN by byly strany typu ODS, KDU, STAN a i část TOP ve velké náruči CDU/CSU - všichni vyznávají obdobné hodnoty- zakotvení v žido-křesťanské kultuře a v Evropě, svobodné podnikání apod., ale ne vždy se tak chovají. Samozřejmě jsou mezi nimi určité proudy (část TOP patří k Pirátům). Všechny tyto strany společně musí pozvednout prapor tradičních hodnot - manželství, rozdílnost muže a ženy, solidarita pouze s potřebnými (a ne plošně se všemi), omezení státních zásahů do ekonomiky, omezení dotací, snaha o zodpovědné starání se občanů o sebe, prosazování tradičních hodnot a ne žádné povolování šátků, LGBT atd (nebránit jim, ale nijak je nepodporovat), podpora tradičních rodin atd.. Jinak chybí v politice dlouhodobé vize nejméně na 20 let - uvedu příklad ze Zlínského kraje - každý člověk se selským rozumem ví, že pro zachování kvalitní lékařské péče je z dlouhodobého hlediska nutná nová nemocnice, cesta centralizace je v těchto drahých činnostech jasná. No a když jeden takový vizionář s tímto nápadem přišel, tak ho neobratně prosazoval, koaliční partneři ze zlínského ANO mu tuto bábovičku rozdupali, protože na celostátní úrovni lidovci nešli s Babišem a ten se musel opřít o KSČM, (tak jim to musíme nějak znepříjemnit jinde). Místo toho, aby se snažili spíš najít cestu třeba o otevření 2. lékařské fakulty Masarykovy univerzity ve Zlíně spojenou s výstavbou nové nemocnice (UK má pět lékařských fakult v Čechách, MU má pouze jednu a na Moravě je plně funkční již jen v Olomouci, ostravská fakulta má zastavenou akreditaci), ale to by museli uvažovat selským rozumem a ne politicky, ta nemocnice se stejně v budoucnu musí postavit. A takových příkladů bych našel mnoho dalších.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas , pokud máte na myslí do Bruselu poněkud "uklizeného" Tomáše Zdechovského. Jinou osobnost, která y splňovala Vaše kritéria momentálně v KDU nevidím.

0 0
možnosti

Lidovci se, patrně také "zásluhou" tolik vychvalované Luxe stali nedůvěryhodnou, provařenou stranou a patří do druhé ligy. Tím spasitelem by se snad mohl stát jedině zmíněný T. Zdechovský, který, přes všechny výhrady je alespoň schopen na úrovni komunikovat .

0 0
možnosti

Karma. Já sám jsem sice příliš euroskeptický na KDU-ČSL, ale to neznamená, že si nejsem vědom některých jejích kvalit. Určitě bych jim přál racionálního a viditelného lídra. A středovému voličovi (pro kterého bude třeba Trikolora příliš napravo) koho volit.

Jinak, máte hlubokou pravdu v tom, jakou chybu dělá demoblok ve vztahu k Babišovi. Dělám léta v obchodě a jedna z hlavních zásad, která se mi osvědčila, je nikdy přímo neútočit na konkurenci, nepomlouvat jí. V podstatě jí ignorovat a řešit svůj produkt nebo službu. Slabší štěká, zatímco orel much nechytá.

3 0
možnosti

Něco na tom je. Opozičním stranám chybí charismatický člověk schopný oslovit i venkovské obyvatelstvo. Lidovci by se měli pokusit někoho takového vygenerovat. Třeba odspodu. Tak přišel i Josef Lux.

1 0
možnosti
Foto

Vidíte, dobrá připomínka ohledně venkova. U nás na jižní Moravě (Znojemsko) na tom nejsou lidovci špatně. Zachytil jsem napříč republikou i pár lidoveckých starostů nebo lidí, kteří se v rozvoji venkova hodně angažují. Na druhou stranu máte pravdu v tom, že tohle téma v poslední době z centrály příliš systematicky nezaznívalo, přinejmenším jsem to alespoň nězaznamenal.

2 0
možnosti

V41á72c15l91a84v 53M91a42c78h

22. 11. 2019 18:34

jen aby to místo českého Kurze nebyla česká AKK

1 0
možnosti

Hezké PR. Ale: "místo pokřikování Babišovi za zády, s ním bude schopný vést diskusi jako rovný s rovným"

Vy jste už někdy viděl Babiše diskutovat? Já nikdy. A to jsem viděl řadu diskuzí, u kterých byl Babiš. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Dobrý postřeh. Ale právě v tom to je, umět vést dialog, ne útočit z dálky nebo na Facebooku, kde už pak není pro diskusi prostor ;-)

1 0
možnosti

Docela jste mne, pane, pobavil. Takže za to, že jsou Lidovci vnímání jako součást "demobloku" mohou z velké části Babišova média.;-D

Mimo to - byli to Lidovci, kteří pomohli schválit EET a ani nebyli schopni vybojovat nějakou hranici pro drobné živnostníky. Titíž také přiklepli prodloužení zákona, který nařizuje přimíchávání řepkového oleje do nafty. To jsou jen dva zákony z mnoha, na kterých se, jako Babišovi souputníci v minulé vládě podíleli.

Ostatně, při politice, jakou dělá Šojdrová hlavně proto, aby se zviditelnila v evropském parlamentu a afektovaný Bartošek, který se snaží exhibovat při každém záběru kamer, se fakt divím, že jsou v průzkumech pořád ještě na hranici vstupu do parlamentu. No a na druhé straně Výborný... Nebýt toho jeho neštěstí v rodině, tak jsem už dávno zapomněl, že byl kdysi zvolen, na úkor Jurečky, předsedou strany.

4 0
možnosti
Foto

Ohledně EET Vám dám za pravdu, to samé přihrávání řepokovému lobby. Je co napravovat... a osobně doufám, že pokud se objeví někdo, kdo bude chtít opravdu ten "lidovecký restart" udělat, tak se těchto témat nebude bát a bude se snažit věci dostat do normálu.

Lidovecké představitele komentovat v této rovině nechci, ale vnímám, co popisujete. Dobré na tom je, že ve většině stran (v ANO asi ne) panuje pořád ještě pluralita názorů. A ani jeden z nás nevíme, kdy něco konkrétní politik říká z přesvědčení a kdy je to prostě jen gesto pro média a fanoušky. Můžeme jen interpretovat. Pak je samozřejmě oprávněné, abychom si podle toho vyvtořili dojem na toho či onoho politika.

1 0
možnosti

"Cítíte tu nehybnost? Vnímáte to prázdno?"

Bohužel máte pravdu. Čím více se blíží volby, tak tím více člověk zjišťuje že není koho volit.

2 0
možnosti
Foto

Tak se přihlaste Vy!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS