Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Narodíme se v nemocnici, dětství strávíme ve škole, v produktivním věku jsme pod dozorem úředníků, na stáří půjdeme do domova důchodců... a nakonec umřeme v nemocnici.

- prostě ideál celého života pod kontrolou státu. :-):-):-)

1 3
možnosti
JS

Muzete se narodit biomatce doma, pokud to prezijete tak do skoly ani do prace nechodit, spat a umrit pod mostem. A mate plnohodnotny, cool, zivot, bez otravovani statem.

5 0
možnosti
LV

Pane Kovariku, udelat z porodu plnohodnotny zazitek, to muze fakt napadnout jen chlapa. Doporucuji tento obrat editovat.

4 1
možnosti
MK

Co já vím, tak běžný chlap by svou těhotnou partnerku téměř vždy nejraději viděl rodit v porodnici.

Tyhle „esoterické“ řeči vedou v podstatě jen ženy. Já tomu sice moc nerozumím - ale asi to bude tím, že nejsem žena. :-) Tak do toho těm cizím ženským vůbec nekecám - ať se rozhodnou tak, či onak.

0 0
možnosti
MB

"Jak udělat z porodu plnohodnotný zážitek" - takovou blbost může napsat opravdu jen muž :D

Jsou ženy, pro které je na prvním místě bezpečný porod a zdraví vlastního dítěte. Ty rodí v porodnici. No a pak máme Lesany, pro které je vlastní dítě jen vedlejší produkt toho úžasného okamžiku zrození, který je třeba prožívat v bazénku uprostřed obýváku s partou stejně ujetých rodinných příslušníků. Není důležité zajistit dítěti ten nejbezpečnější start do života - podstatné jsou ostré snímečky na sociálních sítích, kterak se krví a stolicí obalený potomek vyhrabává z roditel matky údernice.

Já nemám nic proti domácím porodům, ale pouze za předpokladu, že veškeré náklady spojené s rychlým zásahem záchranky uhradí dotyčná biomatinka.

21 4
možnosti
Foto

Zdravím Vás. Pod článek jsem doplnil upřesnění ke spojení "plnohodnotný zážitek". Použil jsem jej zcela záměrně.

K té další části Vašeho komentáře nemám co dodat. Vše v podstatě zmiňuji v samotném článku. Jen bych osobně byl dalek toho soudit, jako to mají ostatní.

0 0
možnosti
VB

" jak z porodu udělat plnohodnotný zážitek", to hovoří za vše. Život se stalo zažívání zážitkových zážitků. Žena nerozhoduje jen za sebe, ale za dítě a to nemá právo. Tak jako rodič nemá právo držet dítě za nohy z balkonu v 15 patře.

Jestli se oháníte konzervatismem, tak pokud dojde u domácího porodu ke komplikacím u matky, měla by celou péči zaplatit (nebo spoluúčast, obecně u všech rizikových jednání, chlastu, chovu mamb...).

Pokud ohrozí dítě, tak do basy.

5 0
možnosti
Foto

Ano, žena rozhoduje za sebe a za své dítě. Proč jí brát toto právo? Myslím si, že než vyhrožovat zavíráním do vězení, je lepší hledat cesty, jak ta rizika snižovat. Pokud to jde ve Skandinávii, proč by to nemělo jít jinde? Ale hlavně, ono to má asi své příčiny, že řada žen nechce jít do porodnice. Možná kdybychom se nad tímto zamysleli a zlepšili prostředí v porodnicích, pak by klesla i potřeba rodit doma.

2 2
možnosti
TZ

Nejvíce se mi líbí argument, já nejlépe vím, jak funguje moje tělo... A nejlépe ve 35+... Pokud je vše bez komplikací a tělo v pořádku, překvapivě se nic nestane, jinak bychom dávno vyhynuli. Nicméně těch komplikací poslední dobou přibývá a když se doma něco fakt podělá, nikdo už nemá jak pomoci...

8 0
možnosti
PK

Naše dítě mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku. Nezjistil to ani ultrazvuk. Kdyby se nerodilo v porodnici a nepřešlo se k císařskému řezu, dítě by při domácím porodu nepřežilo. Matka v takových případech NEMŮŽE nejlépe vědět, jak funguje její tělo.

1 0
možnosti
Foto

Rodit doma je spise otazka nejake formy iracionalni viry/nabozenstvi nez racionalniho rozhodnuti. Nezakazoval bych to - ale v pripade problemu at matka nese dusledky. Tim myslim uhradu zdravotni pece vcetne nasledne pece o poskozene novorozene. A to v pripade poskozeni mozku muze byt problem na cely zivot.

6 0
možnosti
Foto

"hledat cesty, jak z porodu udělat plnohodnotný zážitek" ????? to je reklama na nějakou novou cestovku? Kdybych rodila doma, tak jsme mrtví oba. Myslím, že by to byl skutečně plnohodnotný zážitek nejen pro nás, ale i pro další osoby.

16 1
možnosti
LT

L67í18d84a 41T36i21c55h51á

18. 2. 2020 19:46

Také já bych nejspíš bez pomoci lékařů svůj první porod nepřežila, i dcerka by se nejspíš narodila mrtvá. Děkuji doktorům.

0 0
možnosti
Foto

J37a29n 40Š66i84k

17. 2. 2020 7:57

Jeden lékař někde řekl, že mnoho žen v Africe čeká několik dní na autobus, aby mohly rodit v nemocnici a některé zmlsané české ženy to nechápou a chtějí rodit místo ve špičkovém zařízení někde v chatrči na vesnici. Myslím, že je potřeba přijmout fakt, že žen, které chtějí rodit doma pomalu přibývá. Zdravotnictví by na to mělo reagovat a hledat nejlepší cesty a ne, jak je bohužel jejich zvykem, všechno nestandardní odmítat. Věřím tomu, že v dnešní době lze zajistit i porod doma na kvalitní úrovni. A to, ať z hlediska vyškoleného personálu, rychlé dostupnosti nemocnice v případě komplikací, klidně může být i za příplatek, apod... Možná, že podpora domácích porodů bude v budoucnu jeden z nástrojů, který podpoří porodnost. Pokud se k tomu společnost otočí zády, začnou přibývat černé porody doma a to bude teprve problém. Hezký den

0 3
možnosti
PD

jo, takže před barákem rodičky bude stát 20 hodin nastartovaná sanitka pro případ nouze.

6 0
možnosti
LV

Novotný = Kalousek 2. Postupně po něm přebírá vinu za všechno. Za co bude moci příště?

Domácí porody jsou ohrožením života a zdraví dítěte. Rodič, který před zdravím svého dítěte upřednostňuje vlastní pohodlí, je špatný rodič.

2 1
možnosti
Foto

Dobrý den.

Já určitě nedávám Pavlu Novotnému za vinu stav v oblasti domácích porodů. On přišel sám se svými návrhy na zavírání lidí za domácí porody do vězení. A jeho vulgárními výpady na adresu ostatních mně také nepřipadají moc konstruktivní, nic to neřeší. Jeho komunikaci si přečtěte sám tady: https://twitter.com/PavelNovotnak/status/1228235583933169667

Nesouhasím s Vámi v tom, že domácí porody jsou o "vlastním pohodlí" rodiček. A i kdyby, tak proč za to někoho odsuzovat? Já a ani Vy nevíme, jaké jsou jejich motivy a co vše za takovým rozhodováním je.

2 0
možnosti
PK

Toto rozhodnutí bych nechal na ženě, které se to týká, politik a ještě navíc vámi citovaný by do toho neměl vstupovat a ndoporučovat trestní sazbu. Sám jsem u jednoho z potomků porod doma zažil a prožívali jsme větší nervy, než kdyby to bylo v nemocnici, ale vše klaplo.

2 0
možnosti
PD

jo, takže bych pak na ženě (rodičích) nechal i lečení případných zdravotních následků

2 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz