Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

To, co říkáte, je nezpochybnitelné. Problém je, že vlády, lékaři i různé organizace na tento problém ukazovaly už dávno (kdyby kvůli ničemu jinému, tak alespoň kvůli finančním ztrátám rozpočtu státu či zdravotního systému). Ale zdá se, že lidé to ignorují. Teď můžou alespoň nadávat vládě... V boji s obezitou jsou možná úspěšní v Koreji nebo Bangladéši, ale to asi nebudou správné příklady.

Vše je to dáno životním stylem a vysokou hustotou populace. Neumím si představit (nebydlím tam), že ráno celé sídliště vstane a jde si na 30 minut zaběhat. Odpoledne po škole nebo po práci všichni vyrazí si začutat fotbálek na plácku před domem nebo v nějaké tělocvičně. I za normální doby je problém sehnat flek v tělocvičně nebo na zimáku. Je v módě, že 22 lidí hraje a deset tisíc lidí u toho sedí a čumí. A to nepočítám ty u televizí doma. Pokud jste tedy někdy zasedl k televizi nebo na sedačku stadionu, tak jste tento typ kultury osobně podpořil a nemůžete si stěžovat, že vám neustále odkládají např. operaci prostaty apod., protože vám místo zabírají obézní lidé.

1 0
možnosti

Nejrizikovější jsou pacienti s Reavenovým metabolickým syndromem, jehož hlavní příznaky jsou obesita, hyperglykemie a hypertenze. To máme ve svých rukou! Údajně 99% sekundárních cukrovkářů při tomto syndromu by nepotřebovali léčbu, pokud by řádně drželi dietu.

Ohledně alkoholu 2-3 dc vína, nebo litr piva, nebo dva frťany na den, jsou prevencí srdečních infarktů a mozkových příhod. Vyšší dávky samozřejmě škodí!

Otužování (koupání v ledové vodě, sauna) jsou vlastně stresy, které zvyšují naši odolnost na stres i na koronavirus.

Láska, sex a práce jsou prevencí na všelicos!

:-)

6 0
možnosti
Foto

I16v68o 81C50i60l59i88c16h

21. 3. 2021 11:40

Souhlasím s Vámi, je to problém. Ale o to víc mne překvapuje, že vláda dělá těmi opatřeními maximum pro to, aby bylo obézních co nejvíc :-/

7 0
možnosti
Foto

Bohužel i mně to tak připadá :-(. Nezbývá, než to vzít do vlastních rukou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz